Столтенберг запевнив, що Альянс продовжить підтримувати Україну \ УНІАН

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг наголошує, що Альянс вивчає можливість посилення своєї присутності у регіоні Чорного моря для підтримки України.

Читайте такожСтолтенберг налаштований на більш інтенсивну співпрацю з Україною щодо членства в НАТО

Про це генеральний секретар Альянсу сказав на прес-конференції у Брюсселі за підсумками дводенного засідання міністрів оборони країн-членів НАТО. "Ми зараз вивчаємо, що ми ще можемо зробити", - додав генеральний секретар Альянсу.

Відео дня

"Ми вивчаємо, чи можемо ми ще більше посилити нашу присутність у Чорному морі, і у найближчих час, через декілька днів судна НАТО будуть у Чорному морі брати участь у навчаннях. Тому ми суттєво посилимо нашу присутність не тільки на морі, але також у повітряному просторі та на суходолі в регіоні Чорного моря. Усе це також є частиною нашої підтримки України", - заявив Столтенберг.

"Ми провели дуже хороше обговорення з міністром оборони Степаном Полтораком, під час якого усі союзники висловили свою дуже тверду підтримку суверенітету і територіальній цілісності України. Союзники НАТО неодмінно чітко заявили, що агресивні дії Росії проти України неприйнятні - її незаконна анексія Криму, її постійні зусилля з намагання дестабілізувати Україну за допомогою здійснення нею заходів і присутності на Донбасі, і також, звичайно, цілком безпідставного захоплення українських суден біля Керченської протоки", - наголосив Столтенберг.

Він додав, що союзники НАТО надають Україні тверду політичну і практичну підтримку.

Також він сказав, що для підтримки України були створені різні трастові фонди, і зокрема допомога надається у питаннях командування і контролю, кібербезпеки, модернізації оборонних і безпекових інституцій. Крім того, декілька союзників забезпечують професійну підготовку українських військових.

Він запевнив, що Альянс продовжить підтримувати Україну.