Йенс Столтенберг / REUTERS

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг наголошує, що союзники Альянсу знову закликали Російську Федерацію негайно звільнити захоплених у листопаді 2018 року українських моряків та їхні судна.

Читайте такожЗвільнення українських моряків зменшило б напруження «найефективніше» – генсекретар НАТО

Про це генеральний секретар Альянсу сказав на прес-конференції у Брюсселі за підсумками дводенного засідання міністрів оборони країн-членів НАТО.

Відео дня

"Сьогодні вранці союзники та український міністр оборони Степан Полторак обговорили ситуацію з безпекою в Україні та довкола неї, в тому числі в Азовському морі", - заявив Столтенберг.

Він зазначив, що під час неформального сніданку, що був організований міністром закордонних справ Великої Британії Гевіном Вільямсом, союзники висловили тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"І закликали Росію негайно звільнити український моряків і судна, захоплених у листопаді", - наголосив Столтенберг.

Як повідомляв УНІАН, Полторак прибув до штаб-квартири НАТО для участі в зустрічі на рівні міністрів оборони країн-членів Альянсу.

Програма візиту міністра оборони передбачала проведення багатостороннього засідання з окремими союзниками - міністрами оборони Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США, які найбільш активно залучені до оборонної реформи в Україні.

Окрім цього, під час візиту відбудуться двосторонні зустрічі з міністрами оборони США, Канади та Румунії, а також іншими керівниками оборонних відомств за окремим планом.