В СБУ вважають, що Мангер намагається уникнути кримінальної відповідальності / фото УНІАН

В СБУ обіцяють перевірити заяву підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера про нібито причетність до вказаного злочину співробітника спецслужби Данила Доценка.

Про це повідомляється на сторінці Служби Безпеки України в Facebook.

Нагадується, що 13 лютого під час судового розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваний у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства громадської активістки Катерини Ганздюк Владислав Мангер заявив про начебто причетність до вказаного злочину співробітника Служби безпеки України Данила Доценка.

Відео дня

«Твердження Мангера, які він нічим не обґрунтував, є його наміром дискредитувати Службу безпеки України, слідчі якої здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Гандзюк. Під час досудового слідства слідчими зібрано достатньо даних, які стали підставою для вручення Мангеру повідомлення про підозру в організації вбивства Гандзюк», - наголосили в СБУ.

Читайте такожМангер вдруге заявив про небезпеку його життю

Також зазначається, що «у ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження жодних даних, які б свідчили про причетність до злочину, вчиненого щодо Гандзюк, Доценка чи інших співробітників СБ України отримано не було. Жодна особа, зокрема і сам Мангер, із заявою про вчинення злочину щодо Гандзюк Доценком чи будь-яким іншим співробітником до СБ України не звертався».

У спецслужбі вважають, що цією заявою підозрюваний виключно намагається уникнути кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Разом з тим, в СБУ запевнили, що вказані вище твердження Мангера будуть ретельно перевірені в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства Гандзюк.

При цьому у спецслужбі не виключили, що під час розслідування будуть проведені судові психологічні експертизи із використанням комп’ютерного поліграфа – «у разі отримання відповідної згоди від Мангера та інших осіб, про причетність до злочину яких він вказує».

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого на засіданні Шевченківського райсуду Києва підозрюваний у вбивстві активістки Гандзюк Владислав Мангер заявив, що вбита співпрацювала з СБУ, і зокрема, з генералом Доценком, який, як стверджує підозрюваний, «створив на території області декілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом та вимаганням».

«Це стало причиною конфлікту між СБУ та поліцією на Херсонщині. Я вважаю, що Доценко організував напад на Гандзюк з метою дискредитації поліції. Але після того, як результатом нападу стали дуже тяжкі наслідки, відбулося фізичне знищення Катерини і використання цієї трагедії у політичних цілях», - зазначив Мангер.

Того ж дня у Службі безпеки України назвали абсурдною і наклепницькою заяву Мангера.