В СБУ назвали абсурдною і наклепницькою заяву Мангера / фото УНІАН

В Службі безпеки України назвали абсурдною і наклепницькою заяву голови Херсонської облради Владислава Мангера про організацію генералом СБУ Данилом Доценком замаху на активістку Катерину Гандзюк.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник СБУ Олена Гітлянська.

Читайте такожАдвокати просять для Мангера не пов'язаний з триманням під вартою запобіжний захід

Відео дня

"Через велику зацікавленість заявою Голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера щодо причетності до нападу на Катерину Гандзюк керівника департаменту СБУ Данила Доценка – наголошую: заява Мангера, обґрунтовано підозрюваного в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблена під час судового засідання з обрання йому міри запобіжного заходу, викликає навіть не здивування, а обурення. Вона є абсурдною, безпідставною та наклепницькою", - заявила Гітлянська.

"Не виключаю, що її єдиною метою було намагання нівелювати той великий обсяг доказової бази, яку проти нього зібрала Служба безпеки України та домогтися передачі справи в інший правоохоронний орган", - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 лютого, на засіданні Шевченківського райсуду Києва підозрюваний у вбивстві активістки Гандзюк Мангер заявив, що вбита співпрацювала з СБУ, і зокрема, з генералом Доценком, який, як стверджує підозрюваний, «створив на території області декілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом та вимаганням».

«Це стало причиною конфлікту між СБУ та поліцією на Херсонщині. Я вважаю, що Доценко організував напад на Гандзюк з метою дискредитації поліції. Але після того, як результатом нападу стали дуже тяжкі наслідки, відбулося фізичне знищення Катерини і використання цієї трагедії у політичних цілях», - зазначив Мангер.