Румунія підтримала посилення НАТО в Чорному морі / фото mil.gov.ua

Президент Румунії Клаус Вернер Йоганніс заявляє про необхідність посилення присутності Організації північноатлантичного договору (НАТО) в регіоні Чорного моря.

Про це Йоганніс сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"Оскільки Європейський Союз втілює свої рішення щодо санкцій, він повинен продовжувати неухильно робити це. НАТО має ще більше зміцнювати свій потенціал стримування і оборони на східному кордоні. Саме тому Румунія рішуче підтримує посилення злагодженості на східному фланзі. Більше того, в регіоні Чорного моря, де обстановка в галузі безпеки все більшою мірою зіштовхується з викликами, як ми це бачили нещодавно, необхідна більша присутність НАТО", - наголосив Йоганніс.

Відео дня

Читайте такожДо Чорного моря прямує корабель НАТО

Також він сказав, що Румунія досягла успіху в покращенні рівня обізнаності союзників з НАТО щодо ситуації у Чорному морі.

"Впродовж останніх двох або трьох років нам вдалося підвищити обізнаність всередині НАТО, і НАТО тепер має стратегію для регіону Чорного моря", - сказав він та додав, що існує багато ініціатив щодо Чорноморського регіону.

Йоганніс зазначив, що завжди просить союзників приділити увагу східним рубежам Альянсу.

Як повідомляв УНІАН, 14 лютого генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Альянс вивчає можливість посилення своєї присутності у регіоні Чорного моря для підтримки України. Міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що в 2019 році кораблі НАТО майже щомісяця заходитимуть в українські порти.