Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Королівства Данії Андерс Самуельсен заявляє, що робота над новими санкціями проти Російської Федерації відбувається у правильному напрямку.

Про це він сказав під час панельної дискусії "Україна 2019 - вибір майбутнього" на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки.

"Я відвідав Маріуполь декілька тижнів тому з моїм українським колегою, і я бачив страждання, спричинені безперервною російською агресією", - сказав Самуельсен.

Відео дня

Глава МЗС Данії нагадав, що Росія продовжує незаконно утримувати під вартою 24 українських моряків, і з цієї причини він закликав Євросоюз запровадити нові санкції проти РФ, якщо вона не звільнить моряків.

«І я досить оптимістичний, що ми зробимо... Я ще не впевнений, але я думаю, що ми працюємо у правильному напрямку", - зазначив Самуельсен.

Читайте такожВ ЄС 18 лютого офіційно оголосять санкції проти росіян за захоплення українських моряків - Клімкін

Він додав, що Україна потребує міжнародної підтримки і солідарності.

Також Самуельсен додав, що питання України було включено до порядку денного засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ 18 лютого.

"Ми обговоримо нову підтримку. Ми підкреслимо, що підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. І ми підтвердимо, що ЄС продовжує підтримувати поточний процес реформ", - заявив Самуельсен.

Також він додав, що важливо, аби вибори в Україні були вільними і чесними, а також продовжувалась реалізація реформ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 лютого, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Європейському Союзі 18 лютого офіційно заявлять про рішення запровадити персональні санкції проти громадян РФ.

Перед цим президент Петро Порошенко провів переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час яких сторони скоординували дії з метою запровадження «азовського пакету» санкцій у зв'язку з захопленням Росією українських моряків у листопаді 2018 року.

15 лютого Порошенко заявив, що ЄС вже затвердив «азовський пакет» санкцій проти РФ через захоплення українських моряків та суден і ухвалить його на початку наступного тижня. Агентство Reuters з посиланням на два дипломатичні ресурси у Брюсселі поінформувало, що ЄС запровадить санкції проти 8 громадян Росії через захоплення у листопаді 2018 року поблизу Криму 24 українських моряків і трьох суден.