Сторони  обговорили шляхи протидії російській агресії проти України \ УНИАН

Президент Петро Порошенко провів переговори з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час яких сторони скоординували дії з метою запровадження «азовського пакету» санкцій у зв'язку з захопленням Росією українських моряків у листопаді 2018 року.

Читайте такожСитуація на Донбасі далека від урегулювання - Меркель

Як йдеться у повідомленні на сайті глави української держави, зустріч лідерів України і Німеччини відбулася на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Відео дня

Зокрема, співрозмовники обговорили шляхи протидії російській агресії проти України.

"Президент України наголосив на важливості посилення тиску на Росію для звільнення полонених українських моряків, незаконно затриманих у Керченській протоці, а також усіх українських заручників, що незаконно утримуються як в Росії, так і на окупованих нею територіях Донбасу та Криму", - йдеться в повідомленні.

"Сторони скоординували дії з метою запровадження "азовського пакету" санкцій", - наголошується в повідомленні.

Крім того, однією з важливих тем переговорів стало питання запобігання російському втручанню в президентські вибори в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого Порошенко заявив, що ЄС вже затвердив «азовський пакет» санкцій проти РФ через захоплення українських моряків та суден і ухвалить його на початку наступного тижня. Агентство Reuters з посиланням на два дипломатичні ресурси у Брюсселі поінформувало, що ЄС запровадить санкції проти 8 громадян Росії через захоплення у листопаді 2018 року поблизу Криму 24 українських моряків і трьох суден.