На думку політолога Юрія Романенка, Порошенко йде в Україні шляхом Путіна / Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко фактично відтворює в Україні путінську модель держави, заявив політолог Юрій Романенко.

Як зазначив експерт чату на «Главреді», високий рівень недовіри главі держави – це наслідок його політики.

Читайте такожПорошенко: Путіну не потрібні Крим та Донбас, він хоче всю Україну повернути в "російське ярмо"

Відео дня

«До влади він прийшов з високим рівнем довіри до нього, а зараз у нього проблема, де б добрати "по копійці" голоси, от він їх і збирає по відсоточку, щоб проповзти хоча б у другий тур. Без адмінресурсу він не переможе, це все прекрасно розуміють», - заявив політолог.

За його словами, президент розгубив довіру середнього класу, Майдану і всієї тієї аудиторії, яка підтримала його в 2014 році. Якщо тоді його підтримували понад 50% українців, то сьогодні – 13-15%.

«Найстрашніше, що робить Порошенко – це те, що він, фактично, зараз відтворює путінську модель держави. Ми бачимо, що у нас вже є свої "скрєпи", є своя архаїка, є постійна гра на страху, що буде ще гірше, якщо не Порошенко. Це ж все те, що робить Путін! Путін вже 19 років довбає росіян тим, що, якщо не він, то Захід задавить, а Росія розвалиться. Ось і Порошенко повторює один в один», - підкреслює Романенко.

Політолог вважає, що українці боролися на Майдані не за це.

Напередодні повідомлялося, що за один день до місць трагічних подій Євромайдану в 2014 році небайдужі принесли близько шести кілограмів троянд.