Замана обіймав посаду під час президентства Януковича / фото УНІАН

Суддя Підпалий пішов до нарадчої кімнати приймати рішення щодо запобіжного заходу підозрюваному у держзраді екс-керівнику Генштабу ЗСУ Володимиру Замані.

Як передає кореспондент УНІАН, після понад 4 годин судового засідання суд нарешті видалився до нарадчої кімнати, щоби ухвалити рішення по клопотанню прокурорів військової прокуратури щодо обрання Володимиру Замані запобіжного заходу.

Читайте такожЗамані інкримінована держзрада за попередньою змовою з Януковичем

Відео дня

Прокурори просять суд взяти його від варту на 60 діб, а адвокати – не застосовувати жодного запобіжного заходу у зв’язку із безпідставністю підозри і недоведеністю ризиків.

Слід зазначити, що адвокати звернули увагу суду на погану якість роботи слідчих СБУ: в матеріалах підозри сказано, що Замана відвідує своїх батьків на Чернігівщині, в той час, як підозрюваний заявив, що його батьки померли понад 20 років тому.

Попри те, що рішення суду наразі невідоме, у дворі Печерського суду продовжує стояти авто поліції, обладнане боксом для перевезення затриманих.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого стало відомо про затримання екс-керівника Генштабу ЗСУ (з 18 лютого 2012 по 19 лютого 2014) Замани.

За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, Замані оголошено про підозру у вчиненні державної зради.

Печерський райсуд обирає йому запобіжний захід.