Ілюстрація REUTERS

У Кремлі назвали «абсурдом» можливості поставки з Росії контрабандою запчастин для військової техніки Збройних сил України, оскільки продукція подвійного призначення перебуває під спеціальним контролем.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН чи відомо йому про скандал в Україні у зв'язку з контрабандними поставками запчастин з Росії для української військової техніки і чи могли, на його думку, такі поставки здійснюватись.

«Я чесно не в курсі цього скандалу, оскільки наші журналісти в Україні не працюють і ми не маємо можливості отримувати звідти об'єктивну інформацію, на наш жаль, тому я не в курсі деталей цього скандалу, але звучить досить абсурдно», - сказав Пєсков.

Відео дня

Він наголосив, що вважає «абсурдною» інформацію про постачання контрабандою запчастин з Росії.

«Звучить доволі абсурдно, але не можу нічого сказати однозначно, бо не маю інформації», - сказав він.

При цьому він попросив розповісти деталі цього скандалу.

Читайте такожСАП відкрила провадження для перевірки розслідування журналістів про корупцію в оборонній сфері

На уточнювальне запитання УНІАН, чи могла з Росії поставлятися контрабандою продукція подвійного призначення, на чому, згідно із журналістським розслідуванням заробляло оточення президента України, Пєсков сказав: «Ні, весь оборот продукції подвійного призначення перебуває під спеціальним контролем. Цей спеціальний контроль здійснюється з метою запобігання неконтрольованих пересувань цієї продукції, цього спеціального майна».

Він повторив, що не володіє деталями цієї історії.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, було завищено в рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».