Президент України Петро Порошенко відсторонив Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування. 

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко у Facebook. 

«Президент України підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування», - зазнчаив він.

За словами Цеголка, Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого.

Читайте такожГерасимов: документи щодо контрабанди запчастин до військової техніки з РФ мають передати до правоохоронних органів

Як повідомляв УНІАН, напередодні проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також - на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».