Порошенко зауважив, що в Україні в рекордно стислий термін була створена армія \ УНІАН

Президент Петро Порошенко вважає, що озлоблений на весь світ президент РФ Володимир Путін заточився в Кремлі і став глобальною загрозою.

Читайте такожВ ЄС вирішили запустити "азовський пакет" санкцій проти Росії – Порошенко

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав на засіданні Ради регіонального розвитку Черкаської області.

Відео дня

«Ми вистояли, завдяки нашій з вами єдності ми зламали плани Путіна. Озлоблений, вишкірений на весь світ він заточився в Кремлі і став глобальною загрозою, тепер вже не лише для українців», - заявив він.

Порошенко зазначив, що «українці першими прийняли удар і донесли всьому світові, наскільки російський агресор небезпечний світові, небезпечний для Європи, для трансатлантики і для всього світу».

Президент зауважив, що в Україні в рекордно стислий термін була створена армія.

«Тепер наша армія входить до числа найкращих і найдосвідченіших на нашому континенті, найбоєздатніших, і це не наша оцінка - це оцінка наших партнерів з НАТО», - підкреслив він.

Глава держави нагадав, що Збройні сили України звільнили дві третини території окупованого Донбасу, зупинили ворога і міцно тримають оборону на східних рубежах.

«Коли ми зміцнили здатність наших Збройних сил реагувати на будь-які загрози, я ще раз наголошую – я як президент і верховний головнокомандувач виходжу виключно з оборонного контексту – ми не прагнемо, не хочемо і не буде ноги українського солдата на чужій землі, алесвою землю ми точно не віддамо», - наголосив він.