Ілюстрація / REUTERS

Більшість адекватних демократичних проукраїнських сил дуже зацікавлені в прийнятті закону про мову, адже він насправді повертає державність українській мові.

Про це заявив політичний експерт Дмитро Васильєв, передає «Прямий».

Читайте такожЗабагато прав нацменшинам: скандальна письменниця розкритикувала мовний законопроект

Відео дня

"Я вважаю, що цей закон один із найліберальніших законів в Європі. Законопроект насправді писався із того, що є у Франції та інших європейських країнах. Насправді він є збалансованим і виваженим. І ті понад дві тисячі поправок, які пропонуються в парламенті, вони якраз є не предметом сварки. Вони є намаганням або депутатів окремих, або політичних сил, які вони представляють, показати те, що вони роблять свій дуже важливий внесок в прийняття цього закону", - сказав Васильєв.

За його словами, сьогодні в парламенті є незначні сили, які в цьому законі не зацікавлені.

"Більшість адекватних демократичних проукраїнських сил якраз дуже зацікавлені в прийнятті цього закону тому, що він насправді повертає державність українській мові, робить її можливою для розвитку, вносить ті адекватні санкції, які необхідні для кожного закону. Тому що неможливо прийняти закон, щоб не було ніяких санкцій, які б вводилися для того, щоб порушників якось покарати. Але покарання в цих санкціях адекватне. Тому я вважаю, що це абсолютно адекватний і вчасний закон. Дуже добре, що його парламент і вносить на розгляд", - додав Васильєв.