Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що між президентами Російської Федерації Володимиром Путіним і президентом України Петром Порошенком існує особиста ворожнеча.

Читайте такожУ Держдепі розповіли, що Україна має робити для повернення Криму

Про це Волкер сказав під час відеобрифінгу для європейських журналістів, організованого з Брюсселя.

Відео дня

Спецпредставник США зазначив, що Сполучені Штати не мають позиції щодо підтримки того чи іншого кандидата в президенти України.

"Ми підтримуємо принципи. Ми підтримуємо принципи міцних демократичних інститутів, реформи щодо боротьби з корупцією та безпеки, а також відновлення Україною її суверенітету і територіальної цілісності. Тож це те, за що ми виступаємо, і ми виразно говоримо це усім кандидатам», - наголосив Волкер.

«Я думаю, що це правда. По суті, це не лише правда, а і те, про що Росія сама говорила, що вона хоче бачити, як Порошенко зазнає поразки, і це просто факт. Я думаю, що існує особиста ворожнеча між президентом Путіним і президентом Порошенком», - заявив Волкер і додав, що російський лідер «очікує на зміни» в Україні.

При цьому Волкер не впевнений, що Росія визначає якогось конкретного кандидата з-поміж інших для підтримки.

Водночас він зазначив, що очікуватиме від будь-якої влади в Україні продовження шляху зміцнення демократичних інститутів, проведення реформ та боротьби з корупцією.