Мосійчук вважає, що правоохоронці з порушенням процесуальних норм вручили йому обвинувальний акт / фото УНІАН

Голові Державного агентства резерву України Вадиму Мосійчуку в аеропорту вручили обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо переміщення зерна з харківської бази на держпідприємство «Златодар» у Черкаській області.

Про це Вадим Мосійчук написав на сторінці в Facebook, розмістивши відповідні фото.

Читайте такожНАБУ передало до суду обвинувальний акт щодо Омеляна для розгляду по суті

Відео дня

«Ось так сьогодні після відпустки мене зустріла прямо в аеропорту наша доблесна прокуратура м.Київ. Спочатку безпідставно (начебто просто перевірка) затримала Держприкордонслужба, обшукавши не тільки мої речі, а й всієї сім'ї, перевірили всі документи. Потім на "сцені" з'явився представник прокуратури разом з представником ДФС!!!! та двома понятими, які виявились безробітними громадянами», - зазначив він.

Мосійчук зазначив, що правоохоронці з порушенням процесуальних норм вручили йому обвинувальний акт у справі щодо переміщення зерна з харківської бази №85 на підприємство «Златодар».

«Акт вручено без виклику у прокуратуру, що, знову ж таки, порушує всі діючі норми, хоча попередньо з прокурором було домовлено, що в понеділок, 1 квітня, я приїду сам в прокуратуру», - стверджує Мосійчук.

Голова держагентства назвав справу проти нього «заангажованою», а ставлення прокурора Галюк до справи та особисто до нього «упередженим».

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2018 року столична прокуратура оголосила підозру і провела обшуки у помешканні Мосійчука. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

За даними слідства, упродовж 2017 року посадовець всупереч вимогам законодавства та раціонального використання державних коштів прийняв ряд необґрунтованих управлінських рішень. Як наслідок, понад 14 тис. тонн зерна, які зберігалися на ДП "Хлібна база №85" у Харківській області, були переміщені на ДП "Златодар", що на Черкащині. Своє рішення чиновник мотивував начебто наявною загрозою, пов’язаною з близьким розташуванням зерносховища із зоною проведення АТО.

Разом з тим слідчі вважають, що не встановлено жодних документально підтверджених фактів загрози втрати зерна, що зберігалось на території ДП "Хлібна база № 85", внаслідок проведення бойових дій на сході України. В результаті цих рішень держава безпідставно витратила на завантаження, розвантаження та транспортування зерна понад 6 млн грн.