Команда Зеленського спростувала поширений у ЗМІ фейк щодо відеоролика Зеленського про передвиборчі дебати / Скріншот

Команда кандидата у президенти Володимира Зеленського спростувала фейкову інформацію про нібито надані компанії Kedoo Entertainment Russia права на захист авторського контенту, використаного у відеоролику Зеленського щодо передвиборчих дебатів.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба команди кандидата в президенти Володимира Зеленського.

«Черговий фейк! До уваги представників ЗМІ! Може досить форсити неперевірену інфу? З урахуванням розповсюдження інформації про нібито надані права на захист авторського контенту компанії "Kedoo Entertainment Russia", використаного у ролику Володимира Зеленського щодо передвиборчих дебатів, повідомляємо: ця інформація — чергова безпорадна і нудна спроба дискредитації», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКоманда Порошенка поширила фейк про ролик Зеленського щодо дебатів

Наголошується, що лише і тільки «Зе!команда» є правомочним власником всього аудіовізуального контенту, який використовується у відеороликах та інших відео- та аудіопродуктах, що вироблені та транслюються в рамках виборчої кампанії Зеленського.

Таким чином, тільки «Зе!Команда» може приймати рішення щодо надання дозволів та порядку використання цих продуктів третіми особами. «Тому будь-які претензії від інших компаній до користувачів інтернету або ЗМІ є безпідставними та неправомочними! У разі надходження таких претензій ми радимо не звертати на них уваги, або оскаржувати їх у встановлений тим чи іншим інтернет-ресурсом або ЗМІ спосіб», - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами опрацювання 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за кандидата у президенти Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 15,95%.

3 квітня Зеленський заявив про готовність іти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, що вони мають відбуватися на стадіоні, перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо. На відповідь Зеленський дав своєму супернику 24 години.

Своєю чергою, Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на НСК "Олімпійський".

Як зазначає «Українська правда», зранку 4 квітня кілька членів команди президента Порошенка поширили у соцмережах скріншот із інформацією про те, що корпоративними правами на ролик Зеленського з викликом на дебати володіє компанія Kedoo Entertainment Russia.

Депутати Ірина Геращенко та Марія Іонова згодом видалили свої пости, зрозумівши що поширили фейк (неправдиву інформацію).

На думку експерта з авторського права юристки Ольги Деркач, у дані про правовласника відеоконтент міг потрапити робот, який автоматично "забиває авторські права на весь контент, який був використаний в новинах РФ".