Максим Степанов розповів про причини своєї відставки / фото УНІАН

Максим Степанов, якого звільнили з посади голови Одеської облдержадміністрації, заявив, що його звільнення пов'язане з тим, що він відмовився виплачувати соціальні виплати мешканцям області перед президентськими виборами.

Читайте такожСтепанов заявивши, що не оскаржуватиме в суді своє звільнення з посади голови Одеської ОДА

Про це він розповів в інтерв'ю LB. За його словами, в листопаді минулого року в обласний бюджет були закладені 90 мільйонів гривень на соціальні виплати малозабезпеченим людям у зв'язку зі зростанням тарифів на газ. При цьому самі ці виплати жителі області повинні отримати після 22 квітня, тобто після закінчення президентських перегонів.

Відео дня

"Поки ніхто не отримав ані копійки. Малозабезпечені люди отримають одноразові виплати за цією програмою після 22 квітня", - розповів Степанов.

На питання, чи стало саме це наріжним каменем у його відносинах з Банковою, Степанов відповів: "Швидше за все, так".

Степанов розповів про свою зустріч 5 квітня з Петром Порошенком, на якій президент просив його піти у відставку за власним бажанням.

Читайте такожПередвиборне звільнення. Чому і для чого стався скандал із відстороненням голови Одеської ОДА

"Вже в ході нашої розмови він вказав на результати виборів (Петра Порошенка по Одеській області - УНІАН) і підвів до того, що низька підтримка його у регіоні пов'язана, зокрема, з моєю роботою. Так запропонував подати у відставку. Далі ми цю конструкцію не розвивали, оскільки я сказав, що писати заяву "за власним бажанням" не планую, не бачу для цього жодних причин. Не кажучи вже, що необхідно закінчити проекти, які ми запускали", - розповів Степанов.

На питання про реакцію президента на таку відмову звільнений голова Одеської ОДА відповів: "Було помітно його нерозуміння. Він запропонував подумати ще раз. Я повторив, що писати заяву не стану".

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня президент Петро Порошенко своїм указом відсторонив Степанова від посади голови Одеської облдержадміністрації та призначив його першого заступника Сергія Паращенко в. о. голови ОДА.

Сьогодні, 10 квітня, Кабінет міністрів України схвалив рішення про відставку Степанова.