REUTERS

У Кремлі підтвердили, що президент РФ Володимир Путін минулого тижня зустрічався з головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком для обговорення питання звільнення військовополонених українських моряків.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, проте не підтвердив узгодження Москвою "плану концепції" врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Медведчук був (минулого тижня у Путіна - УНІАН). Дійсно, у нього були контакти і він заводив мову про звільнення українських моряків", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи була така зустріч і що на ній обговорювалося.

Відео дня

Читайте такожБойко та Медведчук проводять зустріч з російським прем'єр єром у Підмосков'ї (фото)

На уточнююче запитання, чи відповідають дійсності слова Медведчука про те, що Москва підтримала його "план-концепцію" врегулювання на Донбасі, Пєсков відповів: "Ні, мені не відомо про якусь концепцію, на яку погодився Путін. Я не маю такої інформації".

Як повідомляв УНІАН, 9 квітня в інтерв'ю телеканалу "112" Медведчук заявив, що так звані "ДНР" і "ЛНР" попередньо погодилися на план-концепцію його політсили, що передбачає автономію у складі України. "Я впевнений, що якщо ми реалізуємо можливості миру на Донбасі і припинимо бойові дії, зокрема, і нашим планом-концепцією, на який вже дали попередню згоду Донецьк, Луганськ і Москва, ... і це буде поєднуватися з європейською допомогою, допомогою РФ, то ми зможемо вийти з кризи на цих територіях", - сказав Медведчук.

Раніше Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо Медведчука щодо його можливої державної зради.