Віктор Медведчук / фото Wikimedia

Служба безпеки України перевірить інформацію Генпрокуратури про можливу протиправну діяльність лідера організації "Український вибір" Віктора Медведчука. За результатами перевірки слідчі можуть звернутися до суду для обрання Медведчуку запобіжного заходу.

Читайте такожПідозру Медведчуку можуть вручити після завершення слідчих дій – ГПУ

Таку інформацію оприлюднив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко, коментуючи гучні звинувачення на адресу політика, передає «Обозреватель».

Відео дня

"Матеріали, які надійшли до Генпрокуратури, а саме – звернення народного депутата Андрія Тетерука, будуть найближчим часом передані в СБУ за підслідністю для проведення відповідних слідчо-розшукових дій", - повідомив представник ГПУ.

"Відповідно до нинішнього законодавства, органи прокуратури проводять процесуальне керівництво слідчими діями, а власне слідчі дії будуть проводитися Службою безпеки України. СБУ повинна провести розслідування, зібрати всі наявні в ЗМІ матеріали з виступами Медведчука, провести низку експертиз, слідчо-розшукових дій, і вже на основі цих результатів можна буде говорити про вручення підозри", – додав він.

За словами Лисенка, "щойно буде підозра – буде клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, якщо буде відповідна доказова база".

Представник ГПУ нагадав, у чому підозрюють Медведчука: "Статті, які йому інкримінують – 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Це від 3 до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. І стаття 111 КК – державна зрада. Там набагато складніше, це від 12 до 15 років позбавлення волі також із конфіскацією майна".

Лисенко також запевнив, що "тягнути з розслідуванням ніхто не буде".