Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що зустріч колишнього кандидата в президенти Юрія Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою «Газпрому» Олексієм Міллером є втручанням у вибори в Україні.

Читайте такожКабмін заборонив чартерні польоти між Україною та Росією (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це Аваков сказав під час виступу на 12-му Київському безпековому форумі.

Зокрема, у нього запитали, чи були спроби втручання Росії у вибори в Україні. "Зустріч Бойка з Медведєвим враховуємо? Я теж вважаю, що це явний маніпулятивний вплив проросійських сил. Ми бачимо, що пан Бойко має досить велику підтримку, і це ті ризики, які ми відчуваємо", - відповів Аваков.

Він підкреслив, що технічно Україна добре підготувалася до можливих кібератак на сервери Центрвиборчкому, і залишила не так багато можливостей своїм сусідам втручатися у виборчий процес. "Разом з тим, у ніч підрахунку голосів ми фіксували спроби втручання в нашу виборчу систему, так звані кіберзагрози - не атаки, - промацування системи. У нас виявилася досить міцна система, ми зуміли вибудувати ситуацію таким чином разом з ЦВК, що система виявилася неуразливою", - сказав міністр.

Разом з тим, Аваков вважає, що на питання втручання РФ у вибори в Україні потрібно дивитися ширше.

Міністр сказав, що питання проведення чесних виборів і обрання легітимного президента - це питання національної безпеки, і якщо президент обирався б унаслідок нелегітимних процедур, суспільство вийшло б з протестом на вулиці.

"Коли б люди вийшли на протест - почався б такий перехідний хаос. Ніякої перехідної команди. Був би перехідний процес чергової революції, яка б учергове послабила Україну, і в цей момент, звичайно ж, росіяни б втрутилися. Ми це розуміємо і ми це бачимо", - сказав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 22 березня в резиденції російського прем'єра в Підмосков'ї прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і глава «Газпрому» Олексій Міллер зустрілися з кандидатом у президенти Юрієм Бойком і головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком. Було заявлено, що на зустрічі обговорювалися питання взаємодії в газовій сфері. Бойко зазначив, що готовий запропонувати Росії варіанти продовження транзитного газового контракту, оскільки чинна влада України «не виявляє активності» у вирішенні цього питання. Кабінет міністрів доручив з'ясувати ситуацію щодо порушення порядку перетиннання кордону Бойком і Медведчуком.