Крістіан Вершютц / REUTERS

Служба безпеки України скасувала заборону на в’їзд австрійському журналісту суспільного мовлення ORF Крістіану Вершютцу.

Відповідний лист від СБУ він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У документі йдеться про те, що заборону на в’їзд скасовано "у зв'язку з надходженням інформації про припинення існування обставин, на підставі яких особі було заборонено в'їзд".

Відео дня

Зазначається, що про скасування заборони СБУ поінформувала Державна прикордонна служба.

Голова МЗС Австрії Карін Кнайсль привітала скасування заборони на в’їзд, пише Європейська правда.

"Ми вітаємо скасування заборони на в'їзд кореспондента ORF Крістіана Вершютца до України, як цього вимагала Австрія. Ми сподіваємося, що Крістіан Вершютц знову зможе безперешкодно продовжувати свою журналістську роботу" - написала вона у Twitter.

Читайте такожАвстрійський журналіст, якому заборонили в’їзд в Україну, подав до суду

Як повідомляв УНІАН, шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF Вершютцу заборонили в’їзд в Україну через загрозу для національної безпеки.

За словами першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольги Червакової з посиланням на джерела в СБУ, від початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від Russia Today, що дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують "ополченцями".

Крім того, додала вона, за наявною в правоохоронців інформацією, Вершютц протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації, чим порушив порядок перетину українського кордону.