Австрійська спілка журналістів незадоволена рішенням України щодо "журналіста", який поширював російські фейки / facebook.com/petroporoshenko

У Спілці журналістів Австрії вважають, що Україна не готова до членства в Європейському Союзі через заборону на в'їзд австрійському журналісту суспільного мовлення ORF Крістіану Вершютцу.

Читайте такожВ ОБСЄ закликали Україну впустити австрійського «журналіста», який тиражував фейки РФ

Про це повідомляється на сайті австрійського суспільного мовлення ORF.

Відео дня

Спілка журналістів Австрії розкритикувала заборону України на в'їзд австрійському журналісту.

Керівник австрійської спілки журналістів Фред Тернгайм заявив, що Україна повинна «негайно забезпечити незалежну журналістську роботу кореспондента ORF Крістіана Вершютца».

На його переконання, Україна доводить, що «такими антидемократичними заходами країна ще цілком не дозріла до членства в Європейському Союзі».

Як повідомляв УНІАН, шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу заборонили в’їзд в Україну через загрозу для національної безпеки. Про це 7 березня повідомила у Facebook перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова з посиланням на джерела в Службі безпеки України.

«Від початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від Russia Today, що дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують «ополченцями», - зазначила Червакова.

Крім того, додала вона, за наявною в правоохоронців інформацією, Вершютц протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації, чим порушив порядок перетину українського кордону.

Федеральний міністр з питань Європи, інтеграції та закордонних справ Республіки Австрія Карін Кнайсль і представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликали українську владу зняти заборону на в'їзд в Україну австрійському журналісту.

Кнайсль має намір порушити питання заборони на в'їзд в Україну Вершютцу перед главами МЗС країн-членів Європейського Союзу 18 березня.