Сьогодні сплив термін арешту підсудних / фото УНІАН

Суд звільнив з-під варти позафракційного народного депутата Надію Савченко та волонтера Володимира Рубана.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Володимир Рибін, батько адвоката Валентина Рибіна, що представляє в інтереси Рубана. Сьогодні, 16 квітня, сплив термін арешту підсудних.

«Савченко і Рубан вийшли із клітки. Міри запобіжного заходу ніякої немає», – написав Володимир Рибін.

Відео: Страна.ua

Наразі визначається дата наступного засідання суду, на якому сторона обвинувачення може представити нове клопотання щодо міри запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту. За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

Читайте такожВбивство Гандзюк: суд зобов'язав Мангера носити електронний браслет

22 березня 2018 року Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та взяття її під варту. Савченко і Рубан перебувають під арештом.

У серпні 2018 року досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Рубана і Савченко завершено.

Справу Савченко і Рубана спочатку передали на розгляд до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області, потім до Чернігівського районного суду, Солом’янського районного суду Києва, Дарницького районного суду Києва.

12 квітня Київський апеляційний суд направив справу до Броварського міськрайонного суду Київської області.