Порошенко звинуватив Горбатюка у відсутності прогресу у розслідуваннях справи Майдану / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що причиною затягування розслідування справ Майдану є неефективна робота начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка.

Про це Порошенко заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Я незадоволений ходом розслідування справи щодо загибелі героїв Небесної Сотні. Я це публічно наголошую і знаю, хто розслідує і впевнений в тому, що якістю цього розслідування я не задоволений. І наголошую, що прізвище цього прокурорського керівника — пан Горбатюк», сказав Порошенко.

У коментарі Громадському Сергій Горбатюк, у свою чергу, заявив, що він говорив про проблематику розслідування справ Майдану упродовж останніх років.

Читайте такожРічниця Євромайдану: рівно чотири роки тому в Україні розпочалася Революція Гідності (фото, відео)

«Про проблематику, яка супроводжує розслідування я говорив упродовж усіх цих років, у тому числі і про відповідальність і глави держави. І кожен, кого я називав, мав можливість допомогти в цьому процесі. А президент згадав про проблеми і винуватців лише під час передвиборних перегонів. У тому і вся різниця – хто коли переживає за те, щоб справи Майдану розслідувалась», — сказав Горбатюк.

Зазначимо, 19 лютого начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Генеральна прокуратура повідомила про підозри щодо причетності до вбивств на Майдані 66 людям.