Детективи НАБУ затримали в аеропорту "Бориспіль" скандального екс-нардепа Крючкова / фото nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України сьогодні затримали в аеропорту «Бориспіль» колишнього народного депутата України та екс-голову правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

Читайте такожНАБУ долучить матеріали "Схем" до кримінального провадження

Як повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook, підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн екстрадували з Німеччини в Україну.

Відео дня

"Впродовж 48 годин з моменту затримання суд має обрати йому запобіжний захід. Детективи НАБУ за погодження прокурорів Спеліалізованої антикорупційної прокуратури наполягатимуть на триманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Деталі у НАБУ обіцяють розкрити згодом.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня журналісти програми "Схеми. Корупція в деталях" оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Петра Порошенка Ігор Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці.

Як йдеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи екс-нардепа Дмитра Крючкова, слідство щодо якого вже проводило кілька років тому Національне антикорупційне бюро. З розслідування "Схем" не зрозуміло, як аудіозаписи потрапили до журналістів. За їхніми словами, на автентичність їх перевірили експерти у США. Експертиза, за їхніми словами, довела високу ймовірність справжності голосів.