В ніч з 15 на 16 квітня Савченко звільнили з-під варти \ фото УНІАН

Позафракційний народний депутат Надія Савченко вважає, що більше до в'язниці не сяде.

Читайте такожСавченко зареєструвала у парламенті свій перший після звільнення з-під варти законопроект

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала в ефірі каналу "112 Україна". "Коли мене посадили до в'язниці, моя сестра прийшла, вона сказала: "Надю, я вже все це проходила, це настільки важко, це знову передачі, знову СІЗО"... Я їй сказала, Віро, не переживай, цього разу я буду сидіти не два роки, а рік". Я об'єктивно це говорила. Я розуміла, що менше не вийде, і більше не буде", - зазначила Савченко.

Відео дня

Парламентарій додала: "Тепер я абсолютно спокійно Вірі сказала, що більше я у в'язницю не сяду. І я в неї не сяду".

Як повідомляв УНІАН, Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту. За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

22 березня 2018 року Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та взяття її під варту. У серпні досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Рубана і Савченко було завершено.

Справу Савченко і Рубана спочатку передали на розгляд до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області, потім до Чернігівського районного суду, Солом’янського і Дарницького райсудів столиці.

12 квітня 2019 року Київський апеляційний суд направив справу до Броварського міськрайонного суду Київської області.

В ніч з 15 на 16 квітня Броварський міськрайонний суд звільнив Савченко і Рубана з-під варти, оскільки сплив термін їхніх запобіжних заходів.