Ілюстрація / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін проґавив свій шанс розпочати повномасштабну війну з Україною найближчим часом.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передає «Обозреватель». За його словами, ухвалені Державною думою РФ законопроекти свідчать про провал осіннього призову до збройних сил Росії.

Читайте також"Найкоротший шлях до Києва": генерал оцінив загрозу нападу Росії з території Білорусі

Відео дня

"Говорити, що "все, завтра підуть у наступ" — не можна. Це військова загроза, вона постійна, вона поступово наростатиме. І нам треба готуватися до протистояння. Але війни найближчим часом не буде", — наголосив він.

"Вони своє вікно Овертона проґавили у 2014 році. Ось тоді, якби у них були сили і можливості, їм треба було йти на Київ, на Львів... І можливо, у них був би шанс. Можливо. На сьогодні шансів немає", — запевнив Жданов.

Втім, за його словами, політична істерія в Росії і надалі палахкотітиме у мілітаристському чаді.

"По-перше, це особливості імперської політики РФ. І по-друге, це розуміння того, що в України з'явився реальний шанс перейти на бік Заходу", — пояснив експерт.

На думку Жданова, заклик Олександра Турчинова визнати Генштаб РФ терористичною організацією нічого не дасть.

"Річ у тім, що генеральний штаб – офіційна структура держави Росія. Єдине, що нам треба зробити – визнати Росію стороною конфлікту, який відбувається на нашій території. Ось це наш шанс для подальшого розв'язання кризи на сході та у Криму", – резюмував він.