Порошенко и Яценюк уже согласовали предварительный список членов Кабмина в количестве девяти человек, которых планируют отправить в отставку

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на джерела в Адміністрації президента та Верховній Раді.

Відзначається, що Порошенко і Яценюк вже погодили попередній список членів Кабміну у кількості дев'яти осіб, яких планують відправити у відставку після 11 березня, коли рада директорів МВФ має прийняти рішення, чи відкривати Україні нову кредитну лінію у розмірі $17,5 млрд.

Згідно з даними видання, серед кандидатів "на виліт" віце-прем'єр з інфраструктури і транспорту Валерій Вощевський, його колега, який відповідає за регіональний розвиток Геннадій Зубко, а також міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко та міністр енергетики Володимир Демчишин.

Відео дня

Читайте такожПитання відставки Гонтаревої буде вирішуватися після отримання траншу МВФ - Луценко

Прізвища інших кандидатів на звільнення виданню не відомі, але наголошується, що у президента є заява про звільнення за власним бажанням голови НБУ Валерії Гонтарєвої.

Як пише видання, прізвища потенційних новачків уряду і НБУ поки що не називають. Відомо тільки те, що в Кабміні знову з'явиться перший віце-прем'єр. Попередньо на цю посаду узгоджений Ігор Кононенко, перший заступник голови фракції БПП, друг і бізнес-партнер Порошенко.

Окрім чищення Кабміну, нових керівників отримають великі держкомпанії, зокрема, "Укрзалізниця", а в деяких областях зміняться губернатори.