Володимир Зеленський / REUTERS

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та голова Ради ЄС Дональд Туск привітали Володимира Зеленського із перемогою на президентських виборах в Україні.

Про це вони написали на своїй сторінках у Twitter.

"Вітаємо Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Україна є цінним партнером НАТО, і ми розраховуємо на продовження нашої співпраці", - заявив Столтенберг.

Відео дня

Читайте також"Рахунок баскетбольний, нищівний": Гриценко прокоментував перемогу Зеленського

"Вирішальний день для України. Вільні вибори і мирна зміна влади = сильна українська демократія. Вітаємо Володимира Зеленського. ЄС сповнений рішучості продовжувати свою підтримку", - наголосив Туск.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.