Порошенко не йде з політики / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко після поразки на виборах і відходу з поста глави держави може стати лідером правоцентристської опозиції у Верховній Раді.

Читайте такожПорошенко заявив, що збирається повернутися на Банкову

Таку думку висловила політичний експерт Ірина Верещук, коментуючи підсумки президентських виборів в Україні, передає «Обозреватель».

Відео дня

На питання, що тепер робитиме Порошенко, експерт відповіла: "Буде переформатовувати свою політичну силу. Він буде шукати союзників і партнерів, які допоможуть йому зайти в парламент. У парламентсько-президентській республіці, не забуваємо. Він стане в парламенті силою".

Верещук не виключила, що Порошенко може домогтися успіху на парламентських виборах, "якщо знайде собі союзників, які його підтримують не словом, а ділом, які будуть працювати на перемогу, визнають в ньому лідера парламентської фракції".

"Я думаю, вони зайдуть у Раду з чималою кількістю голосів, якщо він буде вести свою політичну лінію. Він має багато прихильників, має прихильників на заході України, в центрі. Всі, хто проти проросійського вектора розвитку, будуть об'єднуватися навколо правоцентристів", – вважає експерт.