ДБР проводить обшуки в НАБУ / фото replyua.net

Співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки в Національному антикорупційному бюро України в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання в оборонній сфері.

Про це повідомила речник генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook.

«Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України проводить обшуки в НАБУ в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері», - заявила вона.

Відео дня

Читайте такожДержбюро розслідувань проводить обшуки в НАБУ

За словами Сарган, наразі відбувається виїмка документів, що можуть свідчити про бездіяльність керівництва НАБУ у справі про розкрадання в «Укроборонпромі».

Вона відзначила, що інформація Головної військової прокуратури, направлена до НАБУ в березні 2017 року, не отримала розвитку у розслідуванні.

Речник генпрокурора зауважила, що ДБР оцінює бездіяльність керівництва НАБУ після отримання матеріалів Військової прокуратури та нереагування на відомості, що містилися в направлених документах.

Також перевіряється інформація про позаслужбові стосунки керівництва НАБУ із третіми особами, які можуть свідчити про навмисне нерозслідування кримінального провадження по розкраданням в «Укроборонпромі», зокрема через ТОВ «Оптимумспецдеталь».