Путін підписав указ про спрощення видачі паспортів РФ жителям ОРДЛО / фото УНІАН

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що рішення президента РФ Володимира Путіна спростити процедуру отримання російського громадянства для жителів захопленої частини сходу України є частиною плану з русифікації Донбасу.

Читайте такожРосія рішенням про паспортизацію жителів ОРДЛО порушує резолюцію Ради безпеки ООН – Гримчак

Глава Росії хоче створити ситуацію, коли мешканці Донбасу будуть максимально непідконтрольні Києву, розповів аналітик Главреду.

Відео дня

За його словами, рішення РФ спростити видачу російських паспортів є "хорошим сигналом" для України — "Путін відчуває, що його позиції на Донбасі слабшають, тому це один із способів посилення позицій Росії".

"Це план Володимира Путіна щодо русифікації Донбасу. Він хоче створити ситуацію, коли люди будуть максимально нам непідконтрольні", — зазначив співрозмовник.

Жданов вважає, що російська влада вирішує питання про спрощення громадянства, значить Путін серйозно готується до переговорів щодо Донбасу. "І для того, щоб легко дестабілізувати ситуацію, він буде створювати для цього всі умови. В тому числі, і подвійне громадянство", — заявив експерт.

"Але для нас це хороший дзвінок. Путін відчуває, що його позиції на Донбасі слабшають. Тому це один із способів посилення позицій Росії. Але при цьому Кремль не хоче визнавати ці "республіки" ("ДНР" і "ЛНР" — Ред.), бо збирається їх штовхати до нас назад", — сказав співрозмовник.