Кононенко прийшов на допит до НАБУ / фото УНІАН

Соратник чинного президента, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко був сьогодні на допиті в Національному антикорупційному бюро України і запевнив, що надав "усі вичерпні відповіді" на питання, які цікавили слідчих.

Про це Кононенко написав у Facebook.

"Підтверджую: сьогодні на запрошення НАБУ надав слідчим вичерпні відповіді на запитання, що їх цікавили, і готовий надалі співпрацювати з правоохоронними органами", - заявив він.

"Це абсолютно нормально – відповідати, коли до тебе є питання. Навіть у разі, якщо ці питання є фейковим вкиданням, чорним піаром у рамках виборчої кампанії", - зауважив Кононенко.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня журналісти програми "Схеми. Корупція в деталях" оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Порошенка Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці.

Читайте такожМахінації в енергетиці: екс-нардеп Крючков заявляє про причетність до схем соратника Порошенка

Як йдеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи Крючкова. 15 квітня детективи НАБУ затримали підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн Крючкова в аеропорту "Бориспіль". Процедура екстрадиції тривала з квітня 2018 року. 17 квітня суд обрав Крючкову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 45 діб з альтернативою внесення застави у 7 млн грн. 19 квітня Крючков вніс заставу і вийшов із СІЗО.

За даними НАБУ, упродовж 2015-2016 років ПрАТ "ХК "Енергомережа" уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП "Енергоринок" і ВАТ "Запоріжжяобленерго", а ПрАТ "ХК "Енергомережа". Розслідування справи триває з грудня 2015 року.