Президент Росії Володимир Путін вважає, що домовиться з обраним президентом України Володимиром Зеленським, і виступає з ідеєю про «спільне громадянство» для громадян РФ і України.

Читайте також"Путін потрапив у пастку": політолог оцінив ймовірність переговорів президента РФ з Зеленським

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав сьогодні журналістам після закінчення церемонії вручення медалей Героя Праці.

Зокрема, на прохання прокоментувати слова Зеленського з пропозицією видавати паспорти всім росіянам, а також всім, хто готовий захищати свободу і демократію, Путін сказав: «Правда? Сказав? Це дуже добре".

«Це говорить про те, що ми домовимося, напевно, тому що у нас є багато спільного. Я багато разів говорив про те, що українці і росіяни - братні народи. І навіть більше того: я взагалі вважаю, що це один народ насправді, зі своїми особливостями: культурними, мовними, історичними - але по суті своїй один народ. І якщо у нас буде спільне громадянство, від цього тільки виграють і росіяни, і українці, ми будемо сильнішими і успішними», - сказав Путін.

«Що стосується свободи і так далі, то це теж важливий момент. Але в цьому сенсі, напевно, краще почати навіть не з Росії, ні з росіян, а, припустимо, з Грузії або з колишніх грузинів. Наприклад, було б справедливим повернути український паспорт людині, яка в минулому була грузином, а сьогодні вважає себе українцем, маю на увазі Саакашвілі Михаїла Миколайовича. Він був незаконно позбавлений, по-моєму, громадянства, незаконно висланий з країни. Його слід було б повернути і відновити його в порушених правах», - упевнений Путін.

«Так само, як і деяких інших громадян України, які були змушені покинути територію країни і виїхати в Землі Обітовані, рятуючись від переслідувань сьогоднішнього українського режиму», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки проживають на окупованих територіях Донбасу.