Зал зустрів прийняття законопроекту оплесками / Фото УНІАН

Політолог і соціолог, директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко вважає можливим розпуск Верховної Ради після інавгурації переможця другого туру виборів президента Володимира Зеленського.

Про це він сказав під час чату на Главреді.

Читайте такожЕксперт розповів, хто зацікавлений в достроковому розпуску Ради

Відео дня

"В принципі, можливо. Наведу приклад: у 2014 році виконувач обов'язків голови Верховної ради Турчинов спокійненько керував всесильними баронами з Партії регіонів і більшістю Януковича, коли Янукович втік в Ростов", - нагадав він.

Експерт не сумнівається, що парламентська більшість буде пасувати перед новим президентом. Однак для ефективності важливо змінити голову Верховної Ради.

"Сьогоднішня слабовольна, хитра і полохлива більшість парламенту легко здасться Зеленському. Але для цього йому потрібно поміняти Парубія на щось більш пристойне", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що розпуск Верховної Ради можливий, тому що станом на сьогодні коаліції немає.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що не допустить «ніяких дострокових виборів парламенту.