РБ ООН / REUTERS

Україна повідомила послів країн-членів ООН і генсека організації Антоніу Гуттериша про новий етап гібридної агресії Росії проти України - початку надання російського громадянства українцям.

Читайте такожУ Кремлі розказали деталі "путінської паспортизації" українців

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко. «Генсек і всі держави-члени ООН вже поінформовані. Далі буде», - написав він.

Відео дня

Політичний директор МЗС Олексій Макєєв уточнив в Twitter, що 2 травня всі українські посольства повідомлять про «паспортну агресію» Москви - «чергову гібридну зброю злочинного кремлівського режиму в його хворобливих спробах відновити советчину».

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. 27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки тих, які проживають на окупованих територіях Донбасу.

29 та 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України.