Наразі невідома дата інавгурації Зеленського / фото УНІАН

Радник новообраного президента України Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявляє, що дата інавгурації стала не технічним, а політичним питанням.

Про це він сказав журналістам у Брюсселі.

"По-перше, вже запрошення (на інавгурацію – УНІАН) були неформально зроблені, дуже багато лідерів вітали президента Володимира Зеленського з успіхом на виборах, і були певні запрошення вже зроблені. Але тут вже організаційне питання, тому що ми на цей момент не знаємо навіть дату інавгурації", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ Брюсселі представили перші кроки президента Зеленського

За словами Данилюка, визначення дати інавгурації - це рішення Верховної Ради. "Це є рішення не технічне, а політичне. Коли буде визначена дата, то ми будемо визначатися і з форматом інавгурації – хто приїде", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила Зеленського переможцем президентських виборів.

Згідно із законом про вибори президента, новообраний президент набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення президента України.