Березюк розказав про зустріч з новообраним президентом / фото УНІАН

На зустрічі новообраного президента України Володимира Зеленського з представниками парламентських фракцій, що відбулася сьогодні у Верховній Раді, обговорювалися питання інавгурації, зовнішньої та внутрішньої політики, а також співпраці з парламентом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам після зустрічі лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

Читайте такожЗеленський вважає, що говорити про розпуск Верховної Ради ще зарано

Депутат нагадав, що на зустрічі Зеленський запропонував дату інаугурації 19 травня.

"Я особисто не бачу в цьому жодних проблем. Чим швидше президент запрацює, тим швидше візьме відповідальність за те, що він обіцяв", - сказав Березюк і додав, що парламент "формально визначиться з цією пропозицією наступного пленарного тижня".

"Так само формально визначиться, прийме рішення фракція", - зазначив Березюк.

Він зазначив, що на зустрічі обговорювалися питання бачення новообраного президента у сферах зовнішньої та внутрішньої політики, взаємовідносин з парламентом, зокрема, і питання "щодо можливості розпуску парламенту", а також щодо ухвалення нового виборчого законодавства та скасування недоторканності.

"Те, що новообраний президент особисто прийшов в парламент і зустрічався з керівниками фракцій, обговорюючи питання, - це є нове в історії українського парламентаризму і керівництва Української держави", - вважає Березюк.

Він висловив сподівання, що наступного пленарного тижня буде вирішено питання щодо дати інаугурації.

Березюк повідомив, що на зустрічі не було чинного президента України Петра Порошенка, а фракції парламенту були представлені частково головами фракцій, а частково – їхніми представниками.

Як повідомляв УНІАН, у Верховній Раді сьогодні відбулася зустріч новообраного президента України з головою парламенту та керівниками фракцій. 

Зеленський зазначив, що відбулась зустріч, «перше знайомство». Загалом він вважає, що зустріч пройшла добре.