Спершу, за словами міністра, Рада має визначити дату інавгурації Зеленського / фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що взаємодія у "нормандському форматі" буде визначатись після погодження у Верховній Раді дати інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клімкін сказав журналістам під час Київського єврейського форуму.

Читайте такожКлімкін заявив, що запропонує Зеленському свою відставку

Відео дня

"З німецькими друзями, з французькими друзями я в постійному контакті… Але на сьогодні я можу для всіх підтвердити: ніяких конкретних дат для "нормандських зустрічей" на будь-якому рівні у нас поки що немає. Як тільки ми погодимо порядок денний можливої зустрічі, тоді ми будемо говорити про відповідну дату. На сьогодні точних домовленостей з цього приводу немає", - зауважив міністр.

"Думаю, що визначення дати інавгурації залежить від нашого парламенту, він має визначити цю дату, а потім ми будемо дивитися щодо можливої взаємодії у "нормандському форматі". Незалежно від дати інавгурації, звичайно, є дуже щільний контакт з нашими друзями», - сказав Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня у Верховній Раді Зеленський провів зустріч із представниками депутатських груп та фракцій, на якій, зокрема, обговорювалося питання інавгурації.

Перед початком зустрічі він зауважив, що пропонуватиме провести інавгурацію у неділю, 19 травня.

За результатами зустрічі Зеленський заявив, що дата інавгурації стане зрозумілою 14 травня на засіданні Верховної Ради.