Луценко не збирається писати заяву про відставку / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не бачить ні юридичних, ні моральних підстав писати заяву про відставку із займаної посади.

Читайте такожЛуценко: в Україні найнижчий рівень антисемітизму "в усій Європі"

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко сказав журналістам під час Київського єврейського форуму.

Відео дня

«Мені важко працюється, але я працюю чесно. На цей момент я не бачу ні юридичних, ні моральних підстав писати заяву про відставку, а закон про прокуратуру передбачає зміну генпрокурора лише у двох випадках – коли він сам хоче піти або коли парламент хоче, щоб він пішов. Я сам не бачу ні юридичних, ні моральних підстав для відставки», - заявив він.

Луценко стверджує, що «чесно працював і має непогані досягнення на чолі всієї правоохоронної системи».

В той же час, за словами Луценка, якщо парламент висловить йому недовіру, то він буде сприймати це абсолютно нормально, спокійно. «Я готовий до цього», – заявив він.

«Наслідки я знаю, збір підписів за мою відставку ініційовано, він розпочався. По даним за минулий тиждень – аж 19 підписів зібрали. Як тільки буде 150 – поговоримо окремо», - додав він, зауваживши, що він готовий до звіту в парламенті і до будь-якого його рішення.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про намір запропонувати новообраному президенту Володимиру Зеленському свою відставку та анонсував власні «політичні плани».