Наразі причина, з якої чинний президент не прийшов на допит, невідома / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко не прийшов у Головне слідче управління Генеральної прокуратури, куди його викликали на допит як свідка у справах Майдану.

Читайте такожЗеленський зустрічався з Порошенком у 2018 році через загрозу зриву зйомок «Кварталу 95»

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав журналістам керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Відео дня

"Ще два тижні тому на сьогодні, на 7 травня, на 10.00 був викликаний президент України Порошенко Петро Олексійович для додаткового допиту як свідка", - зауважив він. 

"На жаль, як ви бачите, свідок на допит не прийшов, зі слідчим ніхто не зв’язався, не повідомили ні про причини неявки, ні про прохання про можливість перенесення. Цього не відбулося", - додав Горбатюк.

Як повідомляв УНІАН, 6 травня Горбатюк пояснив, що від Порошенка очікують, щоб він підписав протокол допиту від 2016 року, а також відповів на ряд запитань стосовно розслідування кримінальних справ про злочини проти учасників Революції Гідності.

Як сказав Горбатюк, протокол допиту від 2016 року не підписаний і досі, тощо тоді для пришвидшення допит був записаний на відео, а пізніше розшифрований на папері. Однак з 2016 року слідчим так і не вдалося зустрітися з Порошенком, щоб президент підписав уже розшифрований протокол.