Горбатюк підкреслив, що свідок повинен з'явитися за викликом слідчого на допит / УНІАН

Президент Петро Порошенко, не з’явившись на допит до Генеральної прокуратури як свідок у справах Майдану, поставив себе вище закону і продемонстрував своє справжнє ставлення до дотримання принципу верховенства права.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам заявив керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк поблизу Головного слідчого управління Генеральної прокуратури після неявки Порошенка на додатковий допит.

Читайте такожКремль хоче спростити тимчасове проживання українців у Росії

Відео дня

«Два дні тому, виступаючи, президент сказав про те, що він відстоював верховенство права упродовж п’яти років на посаді. Однією з ознак верховенства права є те, що жодна людина не може бути вищою за закон», - заявив Горбатюк.

Горбатюк підкреслив, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, свідок повинен за викликом слідчого з’явитися на допит.

«Президент на сьогоднішній день не з’явився і поставив себе вище закону, тобто показав, як дійсно він ставиться до верховенства права в Державі Україна», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 6 травня Горбатюк пояснив, що від Порошенка очікують, щоб він підписав протокол допиту від 2016 року, а також відповів на ряд запитань стосовно розслідування кримінальних справ про злочини проти учасників Революції гідності.

Як сказав Горбатюк, протокол допиту від 2016 року не підписаний і досі, бо тоді для пришвидшення допит був записаний на відео, а пізніше розшифрований на папері.

Однак з 2016 року слідчим так і не вдалося зустрітися з Порошенком, щоб президент підписав уже розшифрований протокол.

Сьогодні, 7 травня, Порошенко не прийшов у Головне слідче управління Генеральної прокуратури. За словами Горбатюка, про причини неявки президента ніхто не повідомив, також не надходило прохання про можливість перенесення допиту.

Горбатюк заявив, що слідчі повторно викликатимуть Порошенка на допит, й у разі повторної неявки звертатимуться до суду про стягнення з нього штрафу.