Клімкін висловився про "паспортний бандитизм" / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Київ готує заходи у відповідь на видачу російських паспортів жителям "ДНР" і "ЛНР".

Про це глава МЗС України написав у колонці для "Української правди". "Ми готуємо дієву відповідь Кремлю. Вона буде одночасно системною та асиметричною. Поки що не буду розкривати наші конкретні кроки. Нехай це стане сюрпризом для ворога", – заявив Клімкін.

Читайте такожУ Кремлі прокоментували висловлювання радника Путіна про заселення Донбасу євреями

Відео дня

Глава зовнішньополітичного відомства України також заявив, що у зв'язку з рішенням Кремля щодо паспортів він звернувся до глав МЗС країн G7 і ЄС із закликом ввести нові санкції проти Росії.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки для тих, хто проживає на окупованих територіях Донбасу.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України. Право на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку, зокрема, отримали громадяни України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особи без громадянства, які народилися і постійно проживали на території Криму і виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їхні діти, чоловіки (дружини) та батьки.