Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

Відповідний указ опубліковано на сайті російського президента.

«Встановити, що особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької і Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийняття в громадянство РФ у спрощеному порядку відповідно до частини 8 статті 14 Федерального закону від 31 травня 2002 №62 ФЗ «Про громадянство Російської Федерації», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЖурналіст дізнався, як у "ДНР" будуть роздавати російські паспорти

У тексті указу наголошується, таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права», відповідно до статті 29 Федерального закону номер 62 від 31 травня 2002 року «Про громадянство РФ».

Термін розгляду заяв про прийняття в громадянство жителів окупованого Донбасу не повинен перевищувати трьох місяців з дня подання заяви та необхідних документів.

Указ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Раніше російські видання "Комерсант" і РБК з посиланням на власні джерела повідомили, що після другого туру президентських виборів в Україні Путін може підписати указ, що надає жителям так званих "ДНР" і "ЛНР" право на отримання російського громадянства у спрощеному порядку.