Ситник стверджує, що не знайомий із Клінтон та жодним представником її штабу / фото: УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що очолюване ним відомство навіть теоретично не могло втрутитися у президентські вибори в США у 2016 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам біля будівлі ГПУ у Києві на Різницькій.

"Я не знайомий ні з Гілларі Клінтон, ні з жодним представником її штабу", - сказав Ситник.

Відео дня

Читайте такожСитник прибув на допит до ГПУ й розповів, про що його питатимуть

"Останні півроку показують, що знову ж таки, дії Генеральної прокуратури усе далі і далі від юридичної площини знаходяться. Ми чуємо постійно якісь заяви, що хтось комусь якісь списки передає, потім виявляється, що ті списки ніхто не передавав. Ми чуємо, що якісь міфічні справи закривало НАБУ щодо родичів Джо Байдена, хоча жодної справи щодо Злочевського Національне бюро не закривало. Закривала саме Генеральна прокуратура України", - заявив він.

"Кількість фейкової інформації, яка розповсюджена і керівництвом Генеральної прокуратури, і іншими працівниками ГПУ настільки велика, що потрібно все ж таки давати якесь пояснення", - вважає директор НАБУ.

"Починаючи з 2017 року оцей міф, що нібито було якесь втручання, потрібно зазначити, що НАБУ навіть теоретичної можливості втрутитися у вибори в США не мало", - наголосив Ситник.

Читайте такожГПУ готує протокол на Ситника через відпочинок у мисливських угіддях – ЗМІ

Також він запевнив, що ніякого підтвердження, що хтось з НАБУ співпрацював з американської сторони, немає.

Як повідомляв УНІАН, слідчі Генпрокуратури викликали Ситника на допит на п'ятницю, 10 травня.

Речник ГПУ Андрій Лисенко пояснив, що Ситника викликають на допит як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом можливого перевищення ним службових повноважень.

За його словами, мова йде, в тому числі, про можливе втручання директора НАБУ в хід президентських виборів у США.

При цьому речник додав, що не знає, в чому саме могло полягати це втручання.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю виданню The Hill заявив, що НАБУ і безпосередньо Ситник нібито впливали на хід президентських виборів в США у 2016 році. Він сказав, що ГПУ розпочала розслідування щодо начебто «злиття» фінансових звітів, які стосуються діяльності Манафорта (тодішнього глави виборчого штабу Дональда Трампа) під час президентської кампанії 2016 року з метою нібито вплинути на вибори на користь іншого кандидата у президенти Гіларі Клінтон.

У НАБУ спростували ці закиди і наголосили, що жодних доказів протиправної діяльності Манафорта детективи НАБУ не збирали та не передавали, оскільки це поза компетенцією Бюро.

28 березня голова ДБР Роман Труба повідомив, що ДБР розпочало слідчі дії у провадженні щодо можливого впливу Ситника на президентські вибори в США.