Артем Ситник / REUTERS

Слідчі Генеральної прокуратури України викликають директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на допит у п'ятницю, 10 травня.

Читайте такожУ НАБУ завели справу проти спікера Ради Парубія

Про це УНІАН повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Відео дня

"На 10.00 в п'ятницю викликається на допит до Генеральної прокуратури України", - сказав Лисенко.

Він уточнив, що Ситника викликають на допит як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом можливого перевищення ним службових повноважень.

За словами Лисенка, мова йде, в тому числі, про можливе втручання директора НАБУ в хід президентських виборів у США.

При цьому речник додав, що не знає, в чому саме могло полягати це втручання.

Як повідомляв УНІАН, генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю виданню The Hill заявив, що НАБУ і безпосередньо Ситник нібито впливали на хід президентських виборів в США у 2016 році.

Луценко заявив, що ГПУ розпочала розслідування щодо начебто «злиття» фінансових звітів, які стосуються діяльності Пола Манафорта (тодішнього глави виборчого штабу Дональда Трампа) під час президентської кампанії 2016 року з метою нібито вплинути на вибори на користь іншого кандидата у президенти Гіларі Клінтон.

У НАБУ спростували ці закиди і наголосили, що жодних доказів протиправної діяльності Манафорта детективи НАБУ не збирали та не передавали, оскільки це поза компетенцією бюро.

28 березня голова ДБР Роман Труба повідомив, що ДБР розпочало слідчі дії у провадженні щодо можливого впливу Ситника на президентські вибори в США.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко не прийшов у Головне слідче управління Генеральної прокуратури, куди його викликали на допит в якості свідка у справах Майдану.