Порошенко зауважив, що окремо прозвучала позиція щодо можливих дострокових парламентських виборів / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що зацікавлений, аби Верховна Рада якнайшвидше ухвалила рішення про проведення інавгурації та вступ на посаду нового глави держави.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це він сказав журналістам в ході робочого візиту до Брюсселя.

«Сьогодні м’яч знаходиться на полі парламенту. Я зацікавлений в тому, щоб парламент якнайшвидше визначився із датою інавгурації. І з мого боку буде лише підтримка щодо якнайшвидшого вступу пана Зеленського на посаду», - запевнив президент.

Відео дня

Читайте такожПарубій заявив, що має повноваження призначити дату інавгурації президента, якщо цього не зробить Рада

Він також зауважив, що окремо прозвучала позиція щодо можливих дострокових парламентських виборів.

«З одного боку політик має бути завжди готовий до виборів. Я тут не бачу жодної проблеми. З іншого боку, демократія – це є процедура. І все має бути з дотриманням конституційної і законодавчої процедури», - сказав Порошенко.

«Сьогодні потрібно, щоб парламент в рамках Конституції і законодавства знайшов те рішення, яке б і влаштувало український народ, і влаштувало обраного президента, і забезпечило захист демократії і конституційного процесу», - резюмував глава держави.

Як повідомляв УНІАН, станом на 13 травня до Верховної Ради внесено 6 проектів постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента Зеленського. Після відкликання одного з них, на розгляді залишається п’ять проектів постанов. В проекті №10270 автор – народний депутат Сергій Міщенко пропонує дату - 19 травня. Таку ж дату пропонує в проекті 10270-1 Віктор Балога і Сергій Каплін в проекті 10270-3.

10 травня новообраний президент Зеленський звернувся до Верховної Ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня. За його словами, поки депутати переживають за свої мандати, чинний глава держави Петро Порошенко призначає суддів Верховного суду, робить активні перестановки у вищому командуванні армії та роздає генеральські звання і високі державні нагороди.