Комітет сьогодні не розгляне дату інавгурації Зеленського / фото прес-служба Володимира Зеленського

Комітет Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи парламенту завтра має намір розглянути проекти постанови щодо дати інавгурації новобраного президента.

Як передає кореспондент УНІАН, про це виконувач обов’язки голови Комітету Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту Павло Пинзеник повідомив у коментарі журналістам у кулуарах парламенту.

Він зазначив, що сьогодні на 12.00 заплановано засідання комітету, але на ньому розглядатиметься питання щодо можливості розблокування підписання закону про функціонування української мови як державної та закону, який стосується «зеленого тарифу».

Відео дня

Пинзеник уточнив, що на сьогоднішньому засіданні не розглядатимуться проекти постанов, які стосуються дати інавгурації.

Читайте такожПостанова про інавгурацію 19 травня є основною, голосування може відбутися сьогодні – нардеп

Пинзеник зазначив, що оскільки перший проект постанови з цього питання було зареєстровано 8 травня, а решта проектів реєструвалися як альтернативні, то відповідно до Регламенту ВР є два тижні для внесення альтернативних проектів постанов.

За словами Пинзеника, завтра він пропонуватиме членам комітету провести засідання щодо розгляду проектів постанов про дату інавгурації новообраного президента.

«Станом на вчора і сьогодні продовжується реєстрація таких альтернативних постанов (про проведення інавгурації)… Їх зараз не менше п’яти», - сказав він.

За словами Пинзеника, склалася ситуація, що будь-яке зволікання з розглядом таких проектів постанов буде сприйматися як «якась політична гра».

Пинзеник зазначив, що не хоче бути втягнутим в обговорення політичних інтриг чи скандалів, пов’язаних з датою інавгурації.

«Я буду пропонувати комітету провести чергове засідання комітету завтра, в середу, як це заплановано планом нашої роботи. До того часу, я думаю, що сьогодні нам прийдуть ще останні дві постанови. Я сподіваюся, що станом на завтра вони будуть останніми, і ми зможемо розглянути їх усі і надати висновок в межах предмету відання нашого комітету», - зауважив депутат.

«В середу Регламентний комітет збереться, я вважаю, що було би логічним у четвер (16 травня) це питання зняти, тому що воно набуває занадто великого резонансу», - резюмував він.

На сайті парламенту повідомляється, що засідання комітету з цього питання заплановано на завтра на 15.00.

Як повідомляв УНІАН, на сьогодні у Верховній Раді зареєстровано 7 проектів постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Декількома проектами пропонується провести інавгурацію 19 травня. Іншими - 17 травня, 20 травня, 26 травня, 28 травня.

10 травня Зеленський звернувся до Верховної Ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня. За його словами, поки депутати переживають за свої мандати, чинний глава держави Петро Порошенко призначає суддів Верховного суду, робить активні перестановки у вищому командуванні армії та роздає генеральські звання і високі державні нагороди.