Підготовлено дві постанови про висловлення недовіри главі ГПУ / фото УНІАН

Заступник голови фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв зібрав вже 60 підписав під ініціативою за розгляд питання про відставку генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це він сказав у коментарі УНІАН.

"Треба 150 народних депутатів, щоб парламент розглянув недовіру генеральному прокурору і почав таке голосування. Зараз підписалися 60 людей", - повідомив Соболєв щодо своєї ініціативи.

Відео дня

Читайте такожСкасування візиту Джуліані: адвокат Трампа пояснив, чому він не приїде в Україну

Як повідомляв УНІАН, у парламенті збирають підписи за відставку Луценка за двома ініціативами. Ще одним ініціатором є народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко, який заявив про це 26 квітня. Депутат висловив думку, що генпрокурор "своєю діяльністю показав повну нездатність керувати найвищим органом справедливості в нашій державі - Генеральною прокуратурою". "Він зобов`язаний був розслідувати злочини високопосадовців часів Януковича... Ви чули хоч про один вирок у цій категорії справ? Жодного", - сказав Луценко.

Для ініціювання розгляду у парламенті питання про відставку генпрокурора необхідно зібрати мінімум 150 підписів народних депутатів.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не бачить ні юридичних, ні моральних підстав писати заяву про відставку із займаної посади.