Мінгареллі відзначив, що завдяки безвізу понад 2,5 мільйони українців відвідали Західну Європу / фото УНІАН

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі переконаний, що за останній рік багато зроблено для наближення України до Євросоюзу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол ЄС заявив на заході з нагоди Дня Європи.

«З того часу, коли ми з вами зустрічалися попередній раз, 12 місяців тому, дуже багато було зроблено для того, щоби наблизити Україну до Європейського Союзу, і все це робилося на основі наших спільних цінностей», - заявив Мінгареллі.

Відео дня

Зокрема, посол ЄС наголосив, що, завдяки українській владі, в тому числі уряду і парламенту, вдалося здійснити великий поступ у впровадженні Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Читайте такожГлава представництва ЄС не бачить жодних загроз для безвізового режиму з Україною

«Завдяки впровадженню цієї Угоди у економічному відношенні, Україна значно краще інтегрована у спільний ринок Європейського Союзу. Сьогодні понад 40% українського експорту спрямовується на ринок Європейського Союзу, і понад 15 тисяч українських підприємств експортують на ринок ЄС», - додав Мінгареллі.

Крім того, дипломат відзначив, що за попередні місяці завдяки безвізовому режиму понад 2,5 мільйони українців відвідали Західну Європу.

«Все це було можливим завдяки надзвичайному лідерству, яке показали уряд і президент України у стабілізації ситуації в Україні та реструктуризації економіки», - сказав посол ЄС.

Він додав, що ЄС, зі свого боку, ділився досвідом у впровадженні структурних реформ, і зокрема децентралізації та очищенні банківського сектору.

Мінгареллі підкреслив, що в Євросоюзі були заоохочені тим фактом, що інтеграція України до ЄС та НАТО закріплена в Конституції України.

Як повідомляв УНІАН, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що для членства України в Євросоюзі двері відчинені, але ЄС наразі не готовий надати перспективу членства.